Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /storage/content/67/1010167/halaporseg.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 27 Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.input_encoding is deprecated in /storage/content/67/1010167/halaporseg.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 28 Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.output_encoding is deprecated in /storage/content/67/1010167/halaporseg.hu/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 29 Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /storage/content/67/1010167/halaporseg.hu/public_html/plugins/system/bigshotgoogleanalytics/bigshotgoogleanalytics.php on line 57 2. Jelölő Bizottság ügyrendje

Zalahalápi Polgárőr Egyesület

Együtt a közbiztonságért

 

A Jelölő és Választási Bizottság ügyrendje

A Jelölő és Választási Bizottság (továbbiakban JVB) munkáját a 2018. szeptember 15-én tartott VeMPSZ közgyűlésen elfogadott -jelenleg is hatályban levő- Alapszabály 63; 78. pontjai szerint  végzi.

A VeMPSZ érvényes Alapszabály forrása: (http://www.veszprem-polgarorszovetseg.eoldal.hu)

1.)    Az egyesületi elnökök tájékoztatása (elektronikus úton) a jelöltállítás menetéről. Különös figyelemmel az érvényes Alapszabály 63; 78. pontjára, miszerint:

 

      "63. A Jelölő és Választási Bizottság

 

a.) Megvizsgálja a küldöttgyűlési képviselő mandátumát, megállapítja a megvizsgált mandátum érvényességét vagy érvénytelenségét, javaslatot tesz a küldöttgyűlés levezető elnökéhez a küldöttgyűlés határozatképességének megállapítására,

 

b.) A tisztújító küldöttgyűlés előtt a jelöltektől beszerzi azok bemutatkozó anyagát. A bemutatkozás tartalmazza a jelölt adatait, polgárőr múltját, esetleges elképzeléseit a választásra kerülő pozícióban. A bemutatkozó anyagot a tisztújító közgyűlés előtt legkésőbb 10 nappal elektronikus úton megküldi a küldötteknek.

 

c.)Javaslatot tesz a VeMPSZ elnökének, elnökségi tagjainak, Felügyelő Bizottság elnökének és tagjainak megválasztására.

 

d.) A tisztújító küldöttgyűlésen a szavazás titkos szavazással történik.

 

e.) A feladatkörébe tartozik a szavazás szervezési és technikai lebonyolítása, a szavazatok számlálása, a választás eredményének kihirdetése."

 

     "78. Az Elnökség tagjának csak polgárőr választható meg.

Az elnökség tagjait a küldöttgyűlés titkos szavazással választja meg. Az elnökség megválasztott tagjaiból az egyes tisztségekre a személyt név szerint az elnök javaslatára a küldöttgyűlés választja meg.

 

1.) Küldöttgyűlés az elnökséget 4 év időtartamra választja meg.

 

2.) Vezető tisztségviselőnek csak 3 éves polgárőr múlttal, vezetői tapasztalattal rendelkező polgárőrt lehet választani.

 

3.) Az elnökségi vagy bizottsági tagságra jelölt, a választást megelőzően legkésőbb 15 nappal írásban bemutatkozó levélben tájékoztatja küldötteket polgárőr szakmai múltjáról, a szövetségben tervezett munkájáról, melyet a jelölő bizottság elnökéhez elektronikus levél útján kell megküldeni. A jelölő bizottság elnöke a bemutatkozó levelet megismerhetővé teszi.

Ezt követően jelöltnek kell tekinteni."

 

2.)  A jelöltek „Bemutatkozó levél” beküldésével kerülhetnek a jelöltek listájára.

3.)  A jelöltek „Bemutatkozó levél” beküldésének-befogadásának határideje 2021. május 25 éjfél.

4.)  A JVB a határidőre beérkezett és érvényes „Bemutatkozó levelek” alapján jelölt listát állít, mely lista összeállításakor figyelembe veszi a jelölt szakmai végzettségét (amennyiben ez szükséges), és szakmai gyakorlatát. A jelöltek listáját a JVB 2021. május 26-án megtartandó ülésén állítja össze.

5.)  A jelöltek listáját, és a „Bemutatkozó levelét” a JVB 2021. május 26-tól a
-VeMPSZ (http://www.veszprem-polgarorszovetseg.eoldal.hu)
és a
-Zalahalápi Polgárőr Egyesület (http://www.halaporseg.hu)
honlapján a választás napjáig elérhetővé teszi.

6.)  Az Alapszabály 63/e. pontja értelmében a JVB gondoskodik a szavazás lebonyolításáról, a választás eredményének kihirdetéséről.

Zalahaláp, 2021. május 4.

Tóth Miklós
jelölőbizottság elnöke